skip to Main Content

Het verhaal van Pinocchio

Het verhaal van Pinocchio speelt zich af in het pittoreske Italië waar een arme timmerman innig droomt van een zoon. Geraakt door het oprechte verdriet van de man schenkt een Blauwe Fee het leven aan één van Gepetto’s houten poppen. Zolang Pinocchio belooft het rechte pad niet te verlaten, zal hij voor altijd een echte jongen mogen blijven. Als in een stormachtige nacht het nieuwe gezin schipbreuk lijdt, wordt Pinocchio opgenomen in een reizend circus. Met zijn kabinet vol bijzondere kinderen trekt Stromboli het land door om de mensen te vermaken. Helaas heeft niet iedereen het beste voor met dit gezelschap en één voor één worden de kinderen gelokt naar een tweede; minder goedgezind circus. Pinocchio moet noodgedwongen het rechte pad verlaten en zal daarbij blind moeten vertrouwen op zijn eigen geweten.

Voor de productie Pinocchio is JONG! op zoek naar een grote groep jonge enthousiastelingen die deel uit willen maken van de spelersgroep. Om een rol in de voorstelling te kunnen bemachtigen, worden alle kandidaten uitgenodigd voor de audities op 9 en 16 december 2018. De audities bestaan uit verschillende spel- en zangopdrachten alsmede uit een persoonlijk gesprek met het creatief team. De gesprekken zijn bedoeld om persoonlijke ambities, eventuele ervaring én getoonde vaardigheden te bespreken. Op basis van deze gegevens wordt een selectie gemaakt. Hierbij wordt benadrukt dat de beschikking over de juiste motivatie even zwaar weegt als getoonde vaardigheden, bijzonder talent of podiumervaring. Aan de deelname aan de audities zijn geen kosten verbonden; ter deelname aan de productie wordt echter een contributie geheven van € 200,00.

 

De repetities van deze voorstelling vinden wekelijks plaats op zondag tussen 10.00 en 17.00 uur; in de periode van 9 december 2018 t/m 16 juni 2019. Vanzelfsprekend zijn de Kerst- en Voorjaarsvakantie alsmede Eerste Paasdag hierop een uitzondering. Vanaf 17 juni verhuist het complete gezelschap naar de schouwburg voor de zogeheten montageperiode; waar élke avond wordt gerepeteerd aan de voorstelling. Op vrijdag 21 juni gaat de voorstelling in première waar het gedurende twee weken te zien zal zijn in de grote zaal van De Kring Roosendaal.

 

De voorstelling Pinocchio wordt (net als alle voorgaande JONG! producties) volledig op maat gemaakt; van het script tot de muziek en van de decors tot de kostuums; worden alle facetten uit de voorstelling in eigen huis bedacht en ontwikkeld. Dat geeft de makers de unieke gelegenheid om voor elke individuele speler een passende rol te creëren die past bij de persoonlijke ambities en ontwikkeling. Ter deelname aan de productie Pinocchio wordt een minimale leeftijd vereist van 14 jaar.

Back To Top